sabato 5 ottobre 2013

FILET OF PORK AT THE PLUM AND CHESTNUTS - FILETTO DI MAIALE ALLE PRUGNE E CASTAGNE



Ingredients for 4 people:

4 fillets of pork already beaten
250 grams of dried plums without stones
250 grams of fresh chestnuts already boiled and without skin
1 glass of white wine
1 tablespoon flour
150 ml cream
30 grams of butter

Foto stock: Roast porkpreparation:
Put the plums and the chestnuts in a pan with the white wine to soak for about 12 hours, stirring occasionally.
Past twelve hours , take the pan , put it on the fire and cook over low heat for 10 minutes.
Now take a frying pan, melt the butter and put the meat to brown over medium heat. When they start to brown , lower the heat and continue to cook for about 20 minutes . Check carefully that they are completely well cooked .
When the slices of pork are cooked, arrange them on a plate and cover with the drained plums and the chestnuts . Keep everything in a warm place.
In the same pan add the flour of the pig , the liquid from the plums, the cream and cook for 5 minutes . When you've got the sauce poured over the pork and prunes and serve hot of course.





Ingredienti per 4 persone:

4 filetti di maiale già battute
250 grammi di prugne secche senza nocciolo
250 grammi di castagne fresche già lessate e sgusciate
1 bicchiere di vino bianco
1 cucchiaio di farina
150 ml di panna liquida
30 grammi di burro

Preparazione:
Mettete le prugne e le castagne in un tegame ad ammollare con il vino bianco per circa 12 ore mescolando di tanto in tanto.
Passate le dodici ore prendete il tegame, mettetelo sul fuoco e a calore basso cuocete per 10 minuti.
Prendete adesso una padella, sciogliete il burro e mettete la carne a rosolare a fuoco medio. Quando avranno preso colore, abbassate il fuoco e continuate a cuocere per 20 minuti circa. Verificate attentamente che siano completamente ben cotte.
Quando le fette di maiale saranno cotte, disponetele su un piatto e copritele con le prugne sgocciolate e le castagne. Tenete il tutto in un luogo caldo.
Nella stessa padella del maiale aggiungete la farina, il liquido delle prugne, la panna e cuocete per 5 minuti. Quando avrete ottenuto la salsa versate sopra il maiale e le prugne e servite caldo ovviamente.