venerdì 6 dicembre 2013

ALSACIAN ONION'S PIE - TORTA DI CIPOLLE ALL'ALSAZIANA


Tart with onions, cheese and turmeric : Foto stock

Ingredients for 4 people:
500 grams of pasta prepared before brisee
6 yellow onion
4 eggs
200 ml of fresh cream
40 grams of flour
80 grams of butter
salt and pepper

preparation:
Peel the onions and cut into thin slices. let them simmer in 100 ml of water by covering with a lid. Cook until they are completely softened by adding water when you see that obviously it will be reduced.
When they are ready, put them in a potato masher and mash them well and fine.
Then take a bowl and put in the onions together with the flour, cream, salt and pepper.
Then take a pan, then put inside the dough imburratela brisee not pulled very thin. Pour in the mixture. With a spatula, level the more possible then bake at 230 degrees for 40 minutes.
Remove from the oven and serve immediately with maybe a red wine Beaujolais Nouveau




Ingredienti per 4 persone:
500 grammi di pasta brisee preparata prima
6 cipolle bionde
4 uova
200 ml di panna fresca
40 grammi di farina
80 grammi di burro
sale, pepe

Preparazione:
Sbucciate le cipolle e tagliatele a fettine sottili. fatele cuocere a fuoco lento in 100 ml di acqua coprendo con un coperchio. Cuocete fino a quando non si saranno completamente ammorbidite aggiungendo ovviamente dell'acqua quando vedrete che si sarà ridotta.
Quando saranno pronte, mettetele in uno schiaccia patate e schiacciatele bene e finemente.
Prendete quindi una ciotola e mettete le cipolle all'interno insieme con la farina, la panna, il sale e il pepe.
Prendete quindi una tortiera, imburratela poi mettete all'interno la pasta brisee tirata non molto sottile. Versate all'interno il composto. Con una spatola, livellate il più possibile poi infornate a 230 gradi per 40 minuti.
Sfornate e servite subito magari con un vino rosso Beaujolais Nouveau