domenica 8 dicembre 2013

DIPLOMATIC CAKE - DIPLOMATICO



Ingredients for 12 servings :
2 wheels of sponge cake
500 grams of puff pastry
100 grams of brown sugar
500 ml of milk
1 vanilla pod
100 ml of fresh cream
powdered sugar

preparation:
Roll out the dough with a rolling pin in a plane. Cut the dough in half and place it in a baking tray with greaseproof paper underneath. Bake at 220 degrees for about 10 minutes , watching that it does not burn .
Whip the egg yolks with cream and sugar , the flour and lacto warm with vanilla seeds .
Cook over low heat for about 15 minutes, stirring occasionally.
Let cool , then add the whipped cream .
Take now the sponge cake cut horizontally first and then vertically , creating rectangles of about 15 x 8 cm . Do the same thing with the pastry . Take now a layer of cream and put it on a sponge to measure about 1 inch thick. Put on a sheet of puff pastry then above a cream layer of about 3 cm . Close the diplomat with a layer equal to the first one that you have created.
Then sprinkle with powdered sugar and served fresh.



Ingredienti per 12 porzioni:
2 ruote di pan di spagna
500 grammi di pasta sfoglia
100 grammi di zucchero di canna
500 ml di latte
1 baccello di vaniglia
100 ml di panna fresca
zucchero a velo

Preparazione:
Stendete la sfoglia con un mattarello in un piano. Tagliate la sfoglia a metà e sistematela in una teglia con della carta forno posizionata sotto. Cuocete a 220 gradi per 10 minuti circa, guardando che non bruci.
Montate i tuorli a crema con lo zucchero, la farina e il latto tiepido con i semi di vaniglia.
Cuocete a fuoco basso per circa 15 minuti mescolando di tanto in tanto.
Fate raffreddare, poi unite la panna fresca montata.
Prendete adesso il pan di spagna tagliatelo prima orizzontalmente e poi verticalmente creando dei rettangoli di circa 15 x 8 cm. Fate la stessa cosa con la pasta sfoglia. Prendete adesso uno strato di crema e ponetelo sul pan di spagna per la misura di circa 1 centimetro di spessore. Mettete sopra una lastra di pasta sfoglia poi sopra uno strato di crema di circa 3 cm. Chiudete il diplomatico con uno strato uguale al primo che avete creato.
Cospargete quindi di zucchero a velo e servite fresco.