giovedì 5 dicembre 2013

DUMPLINGS OF TURNIPS - GNOCCHI DI RAPE

Freshly made Gnocchi using a fork : Foto stock

Ingredients for 4 people
300 grams of boiled turnips previously
80 grams of seirass fen ( cottage cheese from Piedmont)
2 organic eggs beaten before
50 grams of grated Parmesan cheese
100 grams of butter
5 leaves of sage
3 sprigs of thyme
oil, salt, pepper
flour

preparation
Washed, cleaned and peeled turnips . Chop and place in a bowl with the ricotta . Turn everything well then add the pepper , eggs , Parmesan cheese and a little flour in order to give a good texture to the mixture.
Do you work well together , then take balls of dough and bake before on something small and cylindrical in order to make the cable on the top and then on the grater to do the typical strips of dumplings.
Meanwhile, prepare the sauce, thyme and sage butter in a bain marie
Flour dumplings and put them to cook in boiling water (adding a tablespoon of oil to the same so they will not attack .) Drain them when you see them come to the surface . Sprinkle the gnocchi with the sauce and serve hot with a red wine DOC Colli di Parma.




Ingredienti per 4 persone
300 grammi di rape precedentemente lessate
80 grammi di seirass del fen (ricotta piemontese)
2 uova biologiche sbattute prima
50 grammi di parmigiano grattugiato
100 grammi di burro
5 foglie di salvia
3 rametti di timo
olio, sale, pepe
farina

Preparazione
Lavate, mondate e pelate le rape. Tritatele e mettetele in una ciotola con la ricotta. Girate bene il tutto poi aggiungete il pepe, le uova, il parmigiano e un poco di farina al fine di conferire una buona consistenza al composto.
Lavorate bene il tutto poi prendete delle palline di impasto e passateli prima su di un qualcosa di cilindrico e piccoli in modo da renderlo cavo sulla parte superiore e poi sulla grattugia in modo da fare le tipiche strisce degli gnocchi.
Nel frattempo preparate la salsa di burro timo e salvia a bagno maria
Infarinate gli gnocchi e metteteli a cuocere in acqua bollente (aggiungendo alla stessa un cucchiaio di olio per non farli attaccare). Scolateli quando li vedrete venire a galla. Cospargete gli gnocchi con la salsa e servite caldi con un vino rosso Colli di Parma DOC.