venerdì 17 marzo 2017

NOODLES WITH AUBERGINES AND ARTICHOKES (VEGETARIAN RECIPE) - Tagliolini con melanzane e carciofi (ricetta vegetariana)



A healthy dish easy to perform and assiccurato success.

Ingredients for 4 people
300 grams of fresh noodles
1 not very large eggplant
4 artichokes thornless
Tomato sauce prepared before
extra virgin olive oil
salt and pepper

Method
Cook the artichokes in a pressure cooker, then removed the leaves and cut the center (eliminating the hairy part) in half and set aside.

Cut the eggplant into slices not very thick, let him lose the vegetation water, then grilled in order to have them thoroughly cooked.

In a pan, make a light sauce with a little oil and a clove of garlic. Cook the artichokes, then add the eggplant and tomato sauce. Simmer everything together for about 5 minutes, then turn off the heat.

In a pot of boiling water, cook the pasta. When it is ready, drain it and toss it in the pan with the sauce. Add salt and pepper and serve immediately.




Un piatto salutare di facile esecuzione e dal successo assiccurato.

Ingredienti per 4 persone
300 grammi di tagliolini freschi
1 melanzana non molto grande
4 carciofi senza spine
Sugo di pomodoro preparato prima
olio extravergine di oliva
sale, pepe

Procedimento
Fate cuocere i carciofi in pentola a pressione, quindi eliminate le foglie e tagliate il centro (eliminando la parte pelosa) a metà e metteteli da parte.

Tagliate la melanzane a fette non molto spesse, fategli perdere l'acqua di vegetazione, quindi grigliate in modo tale da averle ben cotte.

In una padella, fate un soffritto leggero con un filo di olio e uno spicchio di aglio. Fate insaporire i carciofi, poi aggiungete le melanzane e il sugo di pomodoro. Fate cuocere insieme il tutto per circa 5 minuti, quindi spegnete il fuoco.

In una pentola di acqua bollente, fate cuocere la pasta. Quando sarà pronta, scolatela e fatela saltare in padella con il condimento. Salate, pepate e servite subito.