venerdì 17 marzo 2017

WILLIAM PIE - Sfoglia Wiliam


ingredients:
1 roll of puff pastry round
2 pears doyenne
6 macaroons sassello
8 chocolates gianduiotti
1 organic egg

Method
Peel the pears, cut them into small pieces and allow to caramelize sugar in a pan (the doyenne pears are very sugary and therefore it is not necessary to add other sweetener.

Finely chop gianduiotti and set aside.

Roll out the pastry roll into a round baking dish. Prick the bottom and placed over the pears and then the chopped chocolate. Brush the surface with beaten egg yolk and bake at 220 degrees for about 15/20 minutes.

When it is ready, out of the oven, sprinkle the surface with crushed amaretti and serve at room temperature.




Ingredienti:
1 rotolo di pasta sfoglia rotonda
2 pere decana
6 amaretti di sassello
8 cioccolatini gianduiotti
1 uovo biologico

Procedimento
Sbucciate le pere, tagliatele a pezzi piccoli e fatele caramellare in padella senza zucchero (le pere decana sono molto zuccherine e quindi non è necessario aggiungere altro dolcificante.

Tritate finemente i gianduiotti e metteteli da parte.

Stendete il rotolo di sfoglia in una teglia da forno circolare. Bucherellate il fondo e sistemate sopra le pere e poi il cioccolato sminuzzato. Pennellate la superficie con il tuorlo sbattuto e cuocete a 220 gradi per 15 / 20 minuti circa.

Quando sarà pronta, sfornate, cospargete la superficie con gli amaretti tritati e servite a temperatura ambiente.